Documentaire Meat the Truth in De Spont in Stadskanaal

Ter Apel

De werkgroep Veenkoloniën van de Partij voor de Dieren vertoont op dinsdag 25 oktober de film Meat the Truth in De Spont in Stadskanaal.

Meat the Truth is een spraakmakende documentaire van de Nicolas G. Pierson Foundation, die een aanvulling vormt op eerdere klimaatfilms. Hoewel deze films erin geslaagd zijn om de problematiek rondom de opwarming van de aarde overtuigend op de kaart te zetten, werd telkens één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde buiten beschouwing gelaten, de veehouderij. Meat the Truth brengt dit onder de aandacht door te laten zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto´s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen. Met de film hoopt de Nicolaas G.Pierson Foundation een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke discussie over een meer plantaardige en dus ook diervriendelijker samenleving. De filmavond begint om 19.30 en wordt ingeleid door Ankie Voerman, Statenlid van de Partij voor de Dieren en coördinator van de werkgroep in de Veenkoloniën. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden kan via groningen@partijvoordedieren.nl en via 06-48612920.

Auteur

Paul Abrahams