Topschaatser Kjeld Nuis ambassadeur van de Bruintje Beer Tocht

Ter Apel

Op zondag 26 maart wordt de tweede editie gehouden van de Bruintje Beer Toertocht. In de regio Zuid Oost Groningen is een route uitgezet met een lengte van 90 kilometer.

"De ambassadeur van de Bruintje Beer Tocht is Kjeld Nuis, de sprinter van de nationale Lotto Jumbo sprintschaatsploeg", vertelt woordvoerder Hans Ravensbergen van FTC Musselkanaal. "Kjeld gaat op zondag 26 maart het startschot lossen voor de tocht en rijdt bovendien zelf mee. Kjeld doet op 25 en 26 februari mee aan het WK sprint in Calgary en misschien hebben we dan wel een echte wereldkampioen in het peloton." "Elk jaar proberen we met de toertocht een substantieel bedrag voor een goed doel bijeen te fietsen", vervolgt Ravensbergen. "Dit jaar staat de tocht in het teken van de KIKA stichting. De KIKA stichting heeft als doel nieuwe behandelingsmogelijkheden te ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen tot 95 procent en de ziekte 'vriendelijker' te behandelen. Om dit te realiseren, is nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Wij willen als FTC Musselkanaal door middel van de Bruintje Beer Toertocht financieel een steentje bijdragen." De eerste editie van de Bruintje Beer Toertocht bracht dit jaar ruim 300 deelnemers op de been. De opbrengst van 3000 euro is geschonken aan de ALS Stichting. De kosten bedragen 10 euro, dat is inclusief koffie en gebak, verzorging onderweg en een attentie na afloop. Tijdens de tocht worden de deelnemers op de foto gezet door de bekende sportfotograaf Meijco van Velzen.

Auteur

Paul Abrahams