Nieuw-Buinen voetbalt woensdag 4 juli tegen FC Groningen

NIEUW-BUINEN

Het eeuwfeest van de voetbalvereniging Nieuw-Buinen werpt zijn schaduw vooruit. De club is officieel opgericht 15 juli 1918 en de honderdste verjaardag wordt op gepaste wijze gevierd met allerhande feestelijke activiteiten.

Het feest gaat  woensdag 4 juli van start met een duel tussen Nieuw-Buinen en FC Groningen.

De wedstrijd begint om 19.00 uur. Een toegangskaart kost negen euro, kinderen betalen vier euro.

"Twaalf jaar geleden hebben we ook tegen FC Groningen gespeeld", herinnert Siert van der Laan zich nog. Hij is voorzitter van de jubileumcommissie. "We kwamen op voorsprong door Edwin Drenth, maar bij rust was het 2-1 in het voordeel van

FC Groningen. Uiteindelijk heeft FC Groningen met 7-1 gewonnen."

Het programma wordt op zaterdag 7 juli voorgezet met een spetterend en gratis toegankelijk Fox festijn in de feesttent voor de jeugd en op vrijdag 13 juli vindt een receptie voor genodigden plaats. Dan wordt ook het eerste exemplaar van het jubileumboek gepresenteerd dat door Remmer Bakker is geschreven.

Het feest wordt zaterdag 14 juli afgesloten met 's middags een reünie en 's avonds een feestavond met muziek van 5th Wheel en Quintus. Ook dan is de toegang gratis.

Kijk voor meer informatie over het programma op 100jaarvvnieuwbuinen.nl