De spooktrein dendert langs het station van de STAR in Stadskanaal

Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus en op zaterdag 1 en zondag 2 september dendert de spooktrein met volle snelheid langs het station van de STAR in Stadskanaal.

De toneelvereniging UDI uit Stadskanaal bestaat 100 jaar en die mijlpaal wordt gevierd met een jubileumvoorstelling op een werkelijk prachtige locatie in de open lucht. Het station van de museumspoorlijn STAR ademt de sfeer van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Het publiek kan genieten van de thriller De spooktrein. Enkele treinreizigers stranden in de wachtkamer van een klein afgelegen plattelandsstation. Ze moeten hier de nacht doorbrengen, omdat er die avond geen trein meer komt. De stationschef vertelt hen een beangstigend verhaal over een spooktrein die om middernacht het station passeert. Hij adviseert het gezelschap om weg te gaan. Ze besluiten toch te blijven. De gevolgen blijven dan ook niet uit ...

Langs de rails tegenover het perron wordt een tribune gebouwd met plek voor 300 bezoekers. De geur van stoom, de gillende fluit, maar vooral de sensatie van de in het donker langs denderende stoomtrein laten een onuitwisbare indruk achter.

"Dit is een werkelijk unieke voorstelling", meldt UDI met gepaste trots. "Niet alleen wat betreft de locatie, maar ook door de inzet van de stoomtrein van de STAR. Soldaat van Oranje heeft een vliegtuig, UDI heeft een stoomtrein!"

De try-out vindt plaats op 30 augustus. Daarna volgen nog drie uitvoeringen. De voorstellingen beginnen op 20.00 uur. Een ticket kost 17,50 euro.


Auteur

Paul Abrahams Redacteur