Staatssecretaris Mark Harbers brengt opnieuw bezoek aan Ter Apel

TER APEL -Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid brengt woensdag 10 april een bezoek aan het grensdorp Ter Apel.

Dat meldt burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde tijdens de wekelijkse persbijeenkomst op het gemeentehuis in Wedde.

"Sinds zijn vorige bezoek in december vorig jaar heeft hij uitgebreid bedenktijd genomen om adequate oplossingen te vinden voor wat betreft de problemen die worden veroorzaakt door een kleine groep van zogeheten veiligelanders. Zo worden bijvoorbeeld nog steeds veel te veel winkeldiefstallen gepleegd, het aantal incidenten blijft onacceptabel hoog."

In een politierapport dat binnenkort wordt aangeboden aan de gemeenteraad staat geschreven, dat in 2018 in de gemeente Westerwolde 235 keer aangifte is gedaan van winkeldiefstal, vooral in Ter Apel.

Zeer waarschijnlijk ligt het cijfer veel hoger, omdat veel winkeliers - ondanks het nadrukkelijk verzoek van burgemeester Jaap Velema - nog steeds geen aangifte doen van winkeldiefstal.

Velema heeft geen idee met welke oplossingen de staatssecretaris naar Ter Apel komt. "Ik ga niet het gras maaien voor de voeten van Harbers. Laten we even met elkaar afwachten waar hij mee komt."