Jumbo Froukje Sloot gaat voedselverspilling te lijf

STADSKANAAL - Jumbo Froukje Sloot in Stadskanaal slaat de handen ineen met Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling.

Klanten kunnen met de app voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild, maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt.

De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. Jumbo Froukje Sloot wil zo een positieve bijdrage leveren aan haar ambitie om geen eetbaar voedsel weg te gooien.

Bestellen werkt als volgt: gebruikers zien in de Too Good To Go app welke winkels een ‘Magic Box’ aanbieden. Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassing box binnen een afgesproken tijdsslot ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 15 euro kost dus slechts 5 euro. Jumbo Froukje Sloot bepaalt zelf hoe ze de box samenstellen, waarbij beschikbaarheid en variatie belangrijke criteria zijn.

Voedselverspilling is al jaren een belangrijk thema voor Jumbo. Jumbo wil dé supermarkt zijn waar geen eetbaar voedsel wordt weggegooid. Ze sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar de ondernemers en de medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met de klanten eten ‘redden’.