25 jaar Middeleeuws Ter Apel

TER APEL - Middeleeuws Ter Apel is jarig. In 2019 bestaat dit middeleeuwse evenement 25 jaar en dat wordt groots gevierd.

Middeleeuws Ter Apel is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste authentieke middeleeuwse evenementen in Nederland. Het evenement trekt jaarlijks tussen de 5000 en 6000 bezoekers.

Op 7 en 8 september wordt de 25ste editie gehouden. En die is extra bijzonder. Het thema van dit jubileumjaar is 'Feest!' en daarom vinden tijdens het evenement maar liefst vijf middeleeuwse feesten plaats. Daarnaast wordt het lustrum ingeluid met de publicatie van een prachtig jubileumboek, een bijzondere tentoonstelling, een reünie van oudgedienden én een educatief project met basisscholen in Westerwolde.

De tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel biedt een terugblik van 25 jaar Middeleeuws Ter Apel en een vooruitblik naar het feest in september. Met onder meer een middeleeuws kampement, middeleeuwse kleding, affiches, oude foto’s en filmmateriaal.

De expositie is te bekijken van 28 april tot en met 8 september. De opening is vrijdag 26 april om 15.00 uur in Museum Klooster Ter Apel.

De openingshandeling wordt verricht door Sander Zijlstra, hij is de voorzitter van de Stichting Middeleeuws Ter Apel. De muziekgroep ‘De Soete Inval’ zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.