Start aanpak verkeersplan Centrumvernieuwing Stadskanaal

STADSKANAAL - Op donderdagmiddag 25 april is het startmoment van de eerste fase aanpak Verkeersplan binnen het project Centrumvernieuwing Stadskanaal.

Met het neerhalen van de bewegwijzeringsmast op de viertonde Aziëlaan/Continentenlaan/ Esperantolaan geeft wethouder Brongers het officiële startsein voor de uitvoering van het verkeersplan.

Wethouder Goziena Brongers: "Met de uitvoering van dit plan kunnen we ervoor zorgen dat het centrum op een veilige manier beter bereikbaar is voor automobilisten, fietsers en voetgangers."

De wethouder gaat de bewegwijzeringsmast op de viertonde Aziëlaan/Continentenlaan/ Esperantolaan neerhalen. Hiermee geeft zij het officiële startsein voor de uitvoering van de eerste fase van het verkeersplan.

In de eerste fase wordt de huidige viertonde een voorrangsrotonde met gescheiden rijbanen voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Langs de Esperantolaan komt aan beide zijden een fietspad.

Aannemer Avitec infra & milieu NV uit Nieuw-Buinen begint maandag 29 april met de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden van fase 1 medio juni zijn afgerond waarna wordt gestart met fase 2. Dan wordt het kruispunt Europalaan/Continentenlaan omgebouwd naar een voorrangsrotonde met gescheiden rijbanen voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers.

Het verkeersplan wordt in vier fasen uitgevoerd om het centrum tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk te houden.