Toertocht de Reutel: op de plof door mooi Westerwolde

TER APEL - De bromfiets oldtimerclub de Reutel houdt zaterdag 11 mei een toertocht door onder meer de regio Westerwolde.

De toertocht met een lengte van 180 kilometer wordt georganiseerd door Geert Koster die op de grens van Ter Apelkanaal en Zandberg woont.

"De bromfiets oldtimerclub telt zo'n 300 leden die in alle regio's van Nederland wonen", vertelt Geert. "We hebben zelfs leden uit Duitsland. We verwachten zaterdag enkele tientallen deelnemers; de jongste is zeventien jaar en de oudste heeft enkele jaren geleden zijn tachtigste verjaardag gevierd."

Rond de klok van kwart voor negen vertrekken de brommers vanaf buurthuis de Grensstreek in Ter Apel. Tot die tijd is gelegenheid om de oldtimers van merken als bijvoorbeeld Simplex, Sparta, Puch, Batavus, Kreidler, Zundap, Yamaha en Honda van dichtbij te bekijken.

Omstreeks half één worden de brommers weer voor de deur van het buurthuis geparkeerd, want dan wacht een stamppot buffet. Vervolgens wordt om kwart voor twee koers gezet richting Roswinkel en het veenmuseum in Barger-Compascuum. Via Bourtange, Musselkanaal, Ter Apelkanaal wordt aan het einde van de middag terug gereden naar buurthuis de Grensstreek in Ter Apel.

U wilt meer informatie over de toertocht van bromfiets oldtimerclub de Reutel? Neem dan even contact op met Geert Koster, 06-17531203.

Paul Abrahams