Sellingen derde klasser na winst op Westerwolde; met juichfoto

BLIJHAM -Na de normale speeltijd was het 1-1 tussen beide ploegen. In de verlenging pakte de Sellingen binnen een paar minuten de winst en hun afscheid nemende coach Fokke de Jonge tekende hiermee voor zijn zoveelste succes. Westerwolde wacht een herkansing tegen Titan.

Sellingen begon goed aan de wedstrijd, na tien minuten zorgde aanvoerder Ben Bos met een diagonaal laag schot voor de eerste vreugde aan Sellingen kant. Westerwolde probeerde nog voor rust de zaak recht te zetten, dit gebeurde bijna toen verdediger Rolf Tammenga met Jeremy Hekman naast hem hard op de eigen paal schoot.

Na rust waren het de Vlagtwedders die het betere van het spel hadden. Trainer Lars van Ravenhorst bracht de altijd dreigende Merijn te Velde binnen de lijnen en deze werd gevloerd binnen de zestien. Topscorer Jeremy Hekman mocht vanaf de elfmeter aanleggen maar de sterk keepende Marnick Klamer redde zijn ploeg door de bal te keren. Tien minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker, Frank Riks passeerde met een droog laag schot Klamer.

Scheidsrechter Stel gaf nog voor speeleinde twee spelers hun tweede geel, en dus rood. Mark Geukes van Westerwolde en Ben Bos van Sellingen mochten naar de kant.

Verlenging

Ook in de verlenging leek het spel de kant op te gaan voor de Vlagtwedders. Twee behoorlijke blunders achterin zorgden echter voor de ommekeer voor de ploeg van De Jonge. Uit een hoekschop kon de geheel vrijstaande Bjorn de Roo ongehinderd van dichtbij binnenkoppen. En even later ging men wederom in de fout door spits Rik Bos de bal te gunnen, 1-3.

Nog in de eerste helft van de verlenging maakte de mee naar voren gestuurde Henri Boekelo de aansluittreffer voor de Vlagtwedders, maar hiermee bleek later het spel gespeeld.

Gert Meulman