Tien dagen genieten van 'Westerwolde rijgt'

SELLINGEN - Van vrijdag 21 tot en met 30 zondag juni openen de mooiste tuinen en bijzondere locaties weer hun tuinhekken en poorten voor publiek. Allemaal in de regio Westerwolde en Kanaalstreek, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Elke tuin is natuurlijk al anders, maar bovendien hebben de eigenaren kunstenaars uitgenodigd om op hun terrein te komen exposeren. Genieten van tuinaanleg en bloeiende planten, maar ook van keramiek, beeldhouwwerk, glaskunst, textiel- of schilderkunst; op het erf of in de tot expositieruimte omgebouwde garage, schuur of serre. Op onverwachte plekken klinkt live muziek, van pop tot klassiek, van solo tot koor.

Naast tuinen zijn er bijzondere locaties te bezoeken zoals Museum de Oude Wolden, de Burcht in Wedde, de Kruidentuin van Museum Klooster Ter Apel, Kamp de Beetse in Sellingen en de Dorpsschooltuin in Vriescheloo. Ook deze locaties hebben een speciaal programma voor WWR en zijn gratis toegankelijk. Bonuslocatie dit jaar: Galerie Artphy in Wessinghuizen.

Bij elke tuin ligt een kraal klaar, het handelsmerk van WWR, door tuineigenaar of kunstenaar gemaakt of uitgezocht. Verzamel ze allemaal en rijg een prachtig aandenken aan Westerwolde rijgt 2019. Kunstenares Ria Smid heeft de jaarkraal met jaartal 2019 ontworpen en gemaakt, die mag niet ontbreken.

Op woensdag 26 juni wordt in Smeerling de Westerwolde rijgt FAIR gehouden op het terrein van Natuurmonumenten en Gasterij Natuurlijk Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde. Net als eerdere jaren staan 70 standhouders ingeschreven, met waren die passen bij het evenement: groen en kunstzinnig. Natuurlijk ook daar live muziek en dit jaar is schaapskudde De Drifters op bezoek!

Het handige programmaboekje ligt voorafgaande aan het evenement bij de Tourist Info kantoren en agentschappen en tijdens het evenement bij alle tuinen. Dit boekje is de beste gids. Hierin alle adressen en tuinbeschrijvingen, een handig kaartje en de overvolle activiteitenagenda. En wie niet bekend is in de regio: neem Museum de Oude Wolden in Bellingwolde als startpunt.

Voor de fietsliefhebbers zijn op de website op maat gemaakte fietsroutes te downloaden. Korte rondjes langs een aantal tuinen; rijg meerdere rondjes aan elkaar tot een langere route.

Kijk voor meer informatie op de website www.westerwolderijgt.nl