Fransen komen waterpolo titel verdedigen in Moekesgat in Ter Apel

TER APEL - De zwem en waterpolovereniging uit Ter Apel houdt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus voor de 51ste keer het internationale ZEPTA waterpolotoernooi.

„Het toernooi staat bekend als één van de grootste tweedaagse waterpolotoernooien ter wereld”, vertelt Frank Schoenmaker. Hij is voorzitter van de toernooicommissie. „Net als voorgaande jaren is het deelnemersveld groot waaronder 21 teams uit landen als onder meer Engeland, Duitsland, België en Frankrijk. Met 120 deelnemende teams belooft het een groot spektakel te worden.”

„De winnaar van de hoofdpoule Heren van vorig jaar, het Franse team EN Tourcoing Lille Metropole, is dit jaar weer aanwezig om de titel te verdedigen”, vervolgt Schoenmaker. „Ze komen dit jaar met een zeer sterke bezetting met acht internationale spelers. Een mooie voorbereiding op te competitie voor de Nederlandse Eredivisie. Want maar liefst zes Eredivisie teams, de helft van de Eredivisie is aanwezig in Ter Apel om deze uitdaging aan te gaan.”

Veel activiteiten

Vanaf donderdag 22 augustus zijn de teams welkom en worden de deelnemers weer getrakteerd op een weekend vol waterpolowedstrijden, activiteiten en een gevarieerd feestprogramma. Ook worden dit jaar weer de ZEPTA Beach Games georganiseerd met op de donderdagmiddag een Beach Volleybaltoernooi en de vrijdagmiddag een Beach Waterpolotoernooi. Nieuw dit jaar is de Pub Quiz op de donderdagavond, georganiseerd door Waterpolo.nl

Op vrijdag 23 augustus komen de meeste teams richting Ter Apel om een plekje te bemachtigen op de zonneweide van het zwembad Moekesgat. Andere kiezen wat meer luxe en hebben een plaats gereserveerd op de naast gelegen camping Moekesgat.

‘s Avonds zorgt diskjockey Jeroen Platen uit Ter Apel voor extra sfeer en gezelligheid in de feesttent.

Op zaterdag 24 augustus worden van acht uur ‘s morgens tot ‘s avonds zeven uur - verdeeld over tien velden - wedstrijden gespeeld. In de feesttent treedt ‘s avonds de band Super Sundays op.

Het toernooi wordt zondag om acht uur voortgezet. Rond de klok van twee uur zijn de winnaars van het toernooi bekend.