Het doek is na 58 edities gevallen voor het Hunzetoernooi in Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN - Na 58 edities houdt het Hunzetoernooi in Gasselternijveen op te bestaan.

"Voor het bestuur was het een moeilijke beslissing", benadrukt voorzitter Michel Hazenberg. "Na de 50ste editie zag je het aantal deelnemende teams voor het veldtoernooi afnemen. We leveren een product waarvoor blijkbaar niet veel belangstelling meer is."

"In 2016 zijn wij met een nieuwe groep bestuursleden gestart om te proberen het tij te keren", vervolgt Hazenberg. "Naast het veldhandbal, waar het toernooi groot mee geworden is, hebben wij geprobeerd om het beachhandball te introduceren. Dat was een geweldig mooie toevoeging aan ons toernooi.

Er is echter enorme concurrentie van andere beachhandball toernooien. Er zijn veel clubs die een beachhandball toernooi organiseren, mede omdat het Nederlands Handbal Verbond dat ontzettend stimuleert. Daardoor wordt het zowel wat betreft teams als scheidsrechters een lastige opgave om het toernooi vol te krijgen. Er zijn te weinig gekwalificeerde scheidsrechters en dan speelt het feit dat wij geen actieve vereniging achter ons hebben ons ook parten.

Het is ontzettend jammer dat we de stekker er uit moeten trekken. Zeker voor onze grote, enthousiaste groep vrijwilligers die al jaren hun ziel en zaligheid in het toernooi leggen is dit een klap. We hadden deze traditie graag voortgezet. Het is echter niet meer haalbaar langer door te gaan."