Veel animo voor eetfestijn op camping 't Nije Hof

STADSKANAAL - De derde editie van het Northern Fires Outdoor Food Festival staat op het punt van beginnen.

Het eetfestijn op het terrein van camping 't Nije Hof vindt zondag 13 oktober plaats van elf uur 's morgens tot vier uur 's middags.

"We zijn destijds begonnen met 11 teams en zo'n 500 bezoekers en vorig jaar brachten de 17 teams 1200 bezoekers op de been", vertelt Rob Versteegt. De beheerder van de camping in Stadskanaal organiseert het festival samen met Christian Boomker, Max Hoekzema en Peter Roos.

"Het wordt steeds drukker", vervolgt Rob. "Er staan nu al 23 teams op de lijst en twee, drie teams laten deze week weten of ze alsnog naar Stadskanaal komen. De teams komen werkelijk uit alle regio's van het land. Van Echt in Limburg tot Dokkum in Friesland.

We rekenen dit jaar op zeker 2000 toeschouwers. Daarom is de organisatie ook opgeschaald. We zijn nu een zogeheten categorie B evenement in de gemeente Stadskanaal en dat vraagt om een andere aanpak. Zo hebben we onder meer een gedetailleerd veiligheidsplan en een draaiboek moeten inleveren en er worden naast medewerkers van het Rode Kruis ook verkeersregelaars ingezet. Gelukkig hebben we de beschikking over het weiland van onze buren waar we zestig auto's kunnen parkeren."

Gratis toegankelijk

De hele dag is het goed toeven op het Northern Fires Outdoor Food Festival, benadrukt Rob. "Het festival is gratis toegankelijk, maar de bezoekers die willen genieten van de gerechten die ter plaatse bereid worden, kunnen voor een paar euro een proefset kopen. Kinderen mogen al dan niet geschminkt onder deskundige begeleiding in de buitenlucht kokkerellen en ook staan verschillende workshops op het programma. Dit jaar mogen we ook wijn en bier verkopen en entertainer Bert Drenthe zorgt voor extra sfeer en gezelligheid."

Tweede zondag in oktober

In de afgelopen twee jaar heeft het festival een goede naam opgebouwd. "Er wordt inmiddels met de jaarplanning rekening gehouden met Stadskanaal", glundert Rob. "De tweede zondag in oktober is voor ons. Een signaal dat we goed bezig zijn. Vanzelfsprekend kan het publiek proeven van verschillende stoofpotten, maar verder is het ook voor de organisatie een verrassing welke gerechten worden bereid.

Misschien dat tijdens het besloten feestje voor de deelnemende teams op zaterdagavond een tipje van de sluier wordt opgelicht. Ik heb wel begrepen dat één van de teams zich volledig gaat toeleggen op allergievrije gerechten."

Paul Abrahams