Groningse rockband Høksons presenteert nieuwe cd As ‘n Malle in Gelderse Heelweg

De Veenkoloniale rockband Høksons presenteert zaterdag 16 november het nieuwe album in zalencentrum De Radstake in het Gelderse Heelweg.

Met de nieuwe plaat slaat het viertal een nieuwe weg in en stapt uit het hokje van de boerenrock. Het album, dat op cd en vinyl verschijnt, bevat tien nummers, waarvan zes nieuwe en verdient het stempel ‘Veenkoloniaals’ amper nog. De sound is volwassener geworden, met invloeden van onder meer AC/DC, Volbeat en Motörhead.

Focus op rest van Nederland

De focus van de band gaat niet alleen uit naar het noorden, maar ook naar de rest van Nederland. De cd-presentatie, onder meer bedoeld voor bookers, is daarom ook in het meer centraal gelegen Heelweg.

De omslag is het gevolg van een ontwikkeling die de groep in het vijftienjarig bestaan onderging. Ze begonnen met alleen covers, daarna kwamen meer en meer eigen nummers en ze zijn nu toe aan de volgende stap.

Het kwartet gaat dit jaar voor het eerst op wintertour. Onder de noemer Knapp’n in Kneipe worden tussen de vijf tot tien kroegen aangedaan. Waaronder het buurthuis in Veelerveen, Café Bolle Ruud in Stadskanaal, De Smidse in Niekerk en café De Grutter in Annen.

De presentatie in Heelweg begint om 21.00 uur.