Wereldrestaurant Goud in Stadskanaal opent deuren

Wereldrestaurant Goud heeft al voordat het restaurant officieel opent tweeduizend reserveringen binnen. Woensdag wordt de officiële openingshandeling verricht voor een select gezelschap in het winkelcentrum van Stadskanaal. Vanaf donderdag kan iedereen aanschuiven.

„Het is altijd een beetje spannend”, zegt restaurantmanager Tshi-Shiou Hu. Aan de leegstaande panden tegenover Theater Geert Teis is sinds februari gewerkt. „Alles moest aangelegd worden, hiervoor waren er winkels en geen horeca.” Het resultaat is 2000 vierkante meter restaurantoppervlak waar ongeveer vijfhonderd gasten kunnen tafelen.

Verschillende zalen

Er zouden meer tafels en stoelen in kunnen, maar zo legt Hu uit: „We hebben bewust gekozen voor een ruime opzet.” Dat is goed om gasten een rustige ambiance te bieden en een gevoel van luxe uit te stralen. Het pand is opgedeeld in meerdere zalen, met allemaal een eigen wereldlijke sfeer: van een Hollandse havenzaal, naar een country-achtige westernzaal met hoge tafels tot een Aziatische ruimte.

Gerechten van heinde en verre

De zalen liggen rondom een groot lopend buffet met gerechten van over de hele wereld. Wie de avond wil beginnen met een bord ijs met bami, makreel en pizza krijgt mag dat zelf zo samenstellen. „Ongeveer dertig procent van ons eten is Aziatisch. Verder hebben wij bijvoorbeeld, Hollandse haring, pizza’s, lasagne en crêpes.” Op een kookeiland is ‘live-cooking’ waar gasten zelf kunnen zien hoe hun maaltijd wordt bereid. Voor kinderen is een speelruimte met mini-bioscoop.

De komst van het restaurant naar het centrum is een grote opsteker voor Stadskanaal. De gemeente maakt het centrum kleiner en daardoor compacter. Het restaurant vult gelijk 2000 vierkante meter leegstand en moet een publiekstrekker worden, de gemeente subsidieerde het project daarom met 50.000 euro.