Lionsclub Westerwolde Semslanden zamelt koffiepunten in

MUSSELKANAAL - Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub Westerwolde Semslanden de voedselbanken in Zuid-Oost Groningen en Zuid-Oost Drenthe weer de helpende hand toe door de inzameling van koffiepunten te organiseren.

De ingezamelde koffiepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Elke 500 punten is goed voor een pak koffie. Vorig jaar leverde dit landelijk een recordaantal van 130.000 pakken koffie op.

De bonnen kunnen tot 31 december worden ingeleverd op de volgende adressen: Albert Heijn in Stadskanaal en Borger, de Jumbo in Stadskanaal, Ter Apel en Vlagtwedde, de Coöp in Sellingen en Odoorn, Poiesz in Stadskanaal en Musselkanaal en slagerij Heukers in Gasselternijveen

Alle bonnen die in de dozen worden ingeleverd worden omgezet in pakken koffie voor de eigen voedselbanken in onze regio. Vorig jaar bleef de teller steken op maar liefst 1296 pakken koffie. De Lionsclub hoopt dit jaar de grens van 1.300 pakken te overschrijden.

Dan nog een tip van de Lionsclub: als u bonnen geteld en wel inlevert, wilt u dan ook de aantallen vermelden? Voor u zelf ook leuk om te weten hoeveel gespaard is en het helpt de club met tellen.