Afscheid Hillie Kruize

Mussel Er is woensdag 1 juli , rekening houdend met alle maatregelen, op zeer feestelijke wijze afscheid genomen van juf Hillie Kruize.

Na ruim 30 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, gaan zij en haar man, die 30 juni een afscheidsfeest had van zijn werk, genieten van hun welverdiende pensioen.

Het was even spannend, maar gelukkig hoefde het slecht-weer-scenario niet uit de kast te worden gehaald. Nu kon juf Hillie op een bakfiets een vooraf vastgestelde route door het dorp fietsen. Deze zogeheten 8-groepentocht, voerde langs verschillende plekken waar de groepen leerlingen zich hadden opgesteld. Deze groepen brachten een lied of gedicht ten gehore of vulden de bakfietsbak met de mooiste zelfgemaakte bloemen. Vele mensen blijken Hillie goed te kennen, wat voor veel hilariteit en wat emoties zorgde. Ook een heel aantal ouders had zich op gepaste afstand opgesteld langs de route. Bij terugkomst op school bleek de bak overvol met diverse attenties.

Terug op school hebben alle leerlingen een lied ten gehore gebracht. Na een pauze was het dan zover; de picknick en het open podium konden van start! Er was een heus podium opgebouwd en het plein eromheen was een kakelbont geheel van picknickkleedjes en leerlingen. De school blijkt zeer veel getalenteerde leerlingen te hebben; op het gebied van dans, zang, goochelen en cabaret. Alle voorstellingen vonden plaats onder het genot van een tasje vol gezonde en iets minder gezonde lekkernijen. Het was een genoeglijke ochtend. Juf Hillie heeft alle leerlingen verwend met een cadeautje.

’s Middags is met een kleine groep een receptie gehouden. Onder andere de directeur bestuurder, die een aantal fijne woorden deelde over Hillie, en een aantal oud-collega’s gaf gehoor aan de uitnodiging om een kop koffie en een taartje te komen eten op het plein. Hillie, haar man en (schoon)kinderen hebben een fijne feestdag gehad.