'De kilo's zijn er afgevlogen, wat voelt dit goed'

STADSKANAAL Irene Prins is zo trots als een pauw op Jan Bossen, Annette Greve en Nanne uit Onstwedde en vriendin Sanne uit Stadskanaal.

De inwoonster van Jipsinghuizen heeft het viertal in de afgelopen maanden begeleid met The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan naar hun eigen streefgewicht. "Toppers zijn het", benadrukt Irene die een praktijk runt in Jipsinghuizen en in Stadskanaal. "Ze hebben een werkelijk puike prestatie geleverd. Chapeau."

"Annette en ik hebben 26 kilo verloren en Sanne weegt zo'n 21 kilo minder", glundert Jan. "Nanne wilde eigenlijk niet op dieet, maar heeft uiteindelijk toch meegedaan. Met als resultaat: ruim 28 kilo afgevallen. Met elkaar 101 kilo. Wat voelt dit goed!"

Daniëlle Bossen heeft haar familie destijds aangespoord om zich aan te melden bij Irene Prins. "In 2012 is ze bij mij ruim 40 kilo afgeslankt en na acht jaar is ze nog steeds op gewicht. Ze ziet er prachtig uit."

Het viertal is in januari van dit jaar begonnen met The 1:1 Diet Stap 4. Ze hebben dagelijks twee maaltijdvervangers gegeten, twee zuivelproducten, 150 gram fruit, een graanproduct, 125 gram vlees en 250 gram groenten. Daarbij is twee tot 2,5 liter water gedronken.

"Ik heb geen hongergevoel gehad", blikt Jan terug. "Dankzij een speciale familie app hebben we elkaar goed kunnen motiveren in de afgelopen maanden."

"Jan was best wel streng", verklapt Annette. "Als we in de supermarkt waren, dan legde hij artikelen terug die ik net in de boodschappenwagen had gelegd. Maar wat zijn we blij dat we onder begeleiding van Irene het dieet hebben gevolgd. We voelen ons veel beter en we bewegen veel gemakkelijker."

Jan, Nanne en zijn vriendin Sanne gaan nu op eigen kracht verder, maar Annette wordt nog wel een tijdje begeleid door Irene. "Ik wil nog graag een paar kilo's kwijt."

Maandagavond werd het viertal in de praktijkruimte van Irene aan de Handelsstraat 44d in Stadskanaal in de schijnwerpers geplaatst. Naast lovende woorden werd een boeket bloemen van Alders Bloemencentrum aangeboden en een cadeaukaart.

Paul Abrahams