Toneelvereniging UDI zoekt het dit jaar buiten de deur

STADSKANAAL Zoals eerder gemeld in deze krant is de jaarlijkse uitvoering van toneelvereniging 't Centrum uit Musselkanaal in maart in theater Geert Teis vanwege de corona crisis geschrapt.

Ook de hilarische uitvoering 'Wie van de drie' van de toneelvereniging UDI uit Stadskanaal op zaterdag 13 februari in Geert Teis is een jaar uitgesteld. Die beslissing is enkele maanden geleden al genomen.

"Het is heel erg jammer dat we volgende maand niet kunnen optreden in Teis", vertelt voorzitter Fokko Trip. "Toch willen we proberen om dit jaar in de zomerperiode nog in actie te komen. Niet in een theater, maar in de openlucht ergens in Stadskanaal. We hebben ervaring, want in 2018 is met veel succes de voorstelling 'De spooktrein' een paar keer uitgevoerd op het station van de STAR. Het station is natuurlijk een prachtige plek, maar er zijn meer voorbeelden van locaties die prima geschikt zijn. Denk onder meer aan het beachpark bij STB of de muziekkoepel in het Julianapark."

Humoristische familievoorstelling

"De keuze is gevallen op 'Uh-oh, dit is niet het sprookjesbos' van Mirjam Ouwehand", vervolgt Trip. "Een humoristische familievoorstelling voor jong en oud, die we een paar keer voor het voetlicht willen brengen."

Popelen om weer te beginnen

"Alle spelers van UDI staan werkelijk te popelen om met de repetities te kunnen beginnen", weet Trip. "Maar een absolute voorwaarde is wel dat we uiterlijk maart groen licht krijgen om weer bij elkaar te mogen komen. Want wie UDI kent: ook bij deze familievoorstelling wordt de lat weer hoog gelegd."

Paul Abrahams