Schakers Draijer en Van der Meijden benoemd tot lid van verdienste

TER APEL - Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als lid van Schaakclub Ter Apel, is Koos Draijer uit Ter Apelkanaal benoemd tot lid van verdienste.

Draijer werd op 13-jarige leeftijd lid als jeugdschaker en bleef zijn club een halve eeuw trouw. Behalve als schaker, was hij maar liefst 39 jaar actief als penningmeester van de club. Voor Koos was de onderscheiding een grote verrassing. Daarnaast ontving hij een kistje wijn, als dank voor alles wat hij voor de club heeft betekend.

Tegelijkertijd met hem werd ook John van der Meijden uit Sellingen benoemd tot lid van verdienste, ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter. Ruim 14 jaar heeft hij de schaakclub gediend als bestuurder.

Henk Prins uit Ter Apel, unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter, memoreerde de grote inzet van Van der Meijden voor het schaakleven in de regio. Op het dieptepunt telde de club nog slechts 5 leden. De laatste jaren laten echter een opmerkelijke groei zien van het ledental. De verwachting is dat deze groei zich door zal zetten, dankzij de uitstekende sfeer die de club eigen is.

Koos Draijer en John van der Meijden zijn de eerste leden in de lange historie van de club, die benoemd zijn tot lid van verdienste.