Nog maar vier jaar en nu al drie zwemdiploma’s

STADSKANAAL - Luna Zwiers heeft een puike prestatie geleverd. Ze is nog maar vier jaar, maar ze heeft inmiddels de zwemdiploma's A, B en C in de wacht gesleept.

door Paul Abrahams

"Dat is best bijzonder", glundert moeder Wendy die vroeger zelf lid is geweest van de zwemselectie van ZPC Stadskanaal. "Van jongs af aan doe ik met Luna mee aan ouder-kind zwemmen in het Pagecentrum. In maart heeft ze daar het zwemdiploma A in ontvangst genomen. Vanwege de verbouwing van het zwembad in Stadskanaal zijn we uitgeweken naar het Hunzedal in Borger. Daar heeft ze in oktober afgezwommen voor de diploma's B en C."

"In november is Luna lid geworden van de zwemclub in Borger", vervolgt de trotse moeder. "Vorige week heeft ze meegedaan aan de clubkampioenschappen en ze heeft als jongste lid ooit meteen een mooie medaille gewonnen."

De leerling van groep twee van CBS Maarsborg - in januari viert ze haar vijfde verjaardag - is ook lid van de gymnastiekvereniging CSV in haar woonplaats.

Vooralsnog gaat het 'ruwe diamantje' twee keer in de week een half uur trainen bij de zwemclub in Borger; op woensdag- en vrijdagavond. "We zien wel hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen in de komende tijd. Belangrijk is dat ze het leuk blijft vinden om te zwemmen."