Toneelvereniging Eendracht speelt 'Koppie Onder' in Het Anker in Borger

BORGER - De toneelvereniging Eendracht brengt zaterdag 19 en zaterdag 26 januari en zaterdag 2 februari het blijspel 'Koppie Onder' op de planken van het ontmoetingscentrum Het Anker in Borger.

Het vrolijke verhaal is geschreven door Carsten Lögering en vertaald en bewerkt in dialect door Ben ten Velde.

Het doek gaat om 20.00 uur open. Een kaartje kost 7,50 euro.

Boer Bennie Spekken in Kluitenberg leeft met zijn vrouw Gerda en dochter Anna op zijn boerderij. Bennie weet alles en hij kan alles… tenminste… dat denkt hij!

Over het algemeen is hij gewoon lui en geniet met zijn vriend Geert van de nodige alcohol. Zijn stagiair Jochem doet het meeste werk op de boerderij. Deze heeft een oogje op Anna, maar dat valt bij Bennie helemaal verkeerd.

Na een loterij in het dorp splitsen Jochem en Anna Bennie de hoofdprijs in de maag: een cruise op de Middellandse Zee. Alleen wel jammer dat Bennie van klein af aan bang is voor water. Hij is zo bang door de dorpsbewoners en zijn eigen familie uitgelachen te worden, dat hij daarom zijn beste vriend op reis stuurt en zich op de boerderij verstopt. Niemand mag weten dat hij bang is voor water. Bennie wordt door ongelukkige omstandigheden gedwongen zich als vrouw te verkleden en doet voortaan alsof hij zijn lang vermiste zus Joke is. De chaos is compleet.

Agent Lubbert Jalving vindt Joke wel heel leuk en zit steeds achter haar aan. Maar daarmee is het nog niet gedaan. Het cruiseschip zinkt. Gelukkig overleven alle passagiers het ongeluk, alleen Bennie Spekken wordt vermist. Nu begint de verwarring, waarbij Bennie de ene blunder na de andere begaat en steeds meer in zijn eigen leugens verstrikt raakt.