Opening hoofdkantoor Witec in Stadskanaal

STADSKANAAL - Het nieuwe hoofdkantoor van Witec aan de Ambachtsstraat in Stadskanaal is onder grote belangstelling officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen.

Brouns stak in opmaat naar het doorknippen van een lint de loftrompet over het succes van Witec. "Raimon Warta en Eric Vos laten zien dat er nog plek is voor maakindustrie in Noord-Nederland. Door klant specifiek te werken worden vakmensen behouden in de regio."

Dat Witec naar Stadskanaal komt, heeft te maken met de groei. In het afgelopen jaar zag het bedrijf niet alleen de omzet en winst toenemen, ook het aantal werknemers vertoont een stijgende lijn.

Er staan nu ruim 80 namen op de loonlijst van het

bedrijf. Om die groei op te vangen, was een groter

onderkomen nodig. Het pand in Stadskanaal voldeed als beste aan de groeiambities en de bereikbaarheidswensen van Witec.

Na ruim 30 jaar in Ter Apel gehuisvest te zijn, komt voor Witec een einde aan een mooie periode. "Ondanks

dat we gericht zijn op de toekomst, verlaten we Ter Apel met enige weemoed in het hart. We hebben hier toch een stuk geschiedenis liggen, dat je niet zomaar aan de kant veegt", vertellen de directeuren Raimon Warta

en Eric Vos. "We vinden het dan ook jammer om afscheid te moeten nemen van deze prachtige plek."

Witec is leverancier van fijnmechanische onderdelen én hightech componenten met extreem hoge kwaliteit. De gespecialiseerde sub

divisies zijn Witec Motion (Engineering Inductieve systemen) Witec Medical (Medische Instrumenten en Implantaten) en Witec Precision (Fijn mechanisatie en High Tech componenten).