Cursus over begraafplaatsen in de gemeente Borger-Odoorn

EXLOO - Op dinsdag 30 oktober start Landschapsbeheer Drenthe in de gemeente Borger-Odoorn met een cursus over het beheer van begraafplaatsen in Drenthe.

De cursus wordt gegeven in het kader van het project Noordergraf, dat door de Rijksuniversiteit Groningen en Erfgoed Partners is ontwikkeld om handvatten te bieden voor het beheer van oude begraafplaatsen.

De cursus is bedoeld voor mensen die meer kennis willen opdoen over het onderhouden en mogelijk restaureren van begraafplaatsen en zich willen inzetten op deze cultuurhistorische waardevolle plekken.

De cursus in de gemeente Borger-Odoorn is de start van een serie in meerdere gemeenten. De cursus geeft inzicht in de geschiedenis van het begraven en de juridische aspecten van individuele graven. Een bezoek aan de begraafplaatsen behoort ook tot het programma. Ter plekke wordt gekeken wat bijzondere graven zijn. Hoe kan worden omgegaan met verval? Wat kan worden opgeknapt en wat niet? Hierin wordt ook gekeken naar de sfeer en het karakter van de begraafplaats. .

De cursus over begraafplaatsen bestaat uit drie theorieavonden op dinsdag. Daarnaast zijn er twee praktijkochtenden op de zaterdag. Wilt u deelnemen en u inzetten voor deze waardevolle cultuurhistorische elementen in de gemeente Borger-Odoorn? Geef u dan op via a.verbers@lbdrenthe.nl

Na uw aanmelding ontvangt u de definitieve tijden en locaties.