The Etta James Experience brengt ode aan ‘grand lady of soul’

BORGER - Etta James was een Amerikaanse zangeres die grote hits had met The Wallflower, At Last, Tell Mama, Something's Got a Hold on Me en I'd Rather Go Blind.

De elfkoppige band, The Etta James Experience brengt op vrijdag 19 oktober in cultuurpodium VanSlag in Borger een ode aan de 'grand lady of soul', die in 2012 overleed. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk en rock 'n’ roll.
 
Stralend middelpunt van de band is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands' eigen 'grand lady of soul, rock and rhythm & blues'. De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en super gemotiveerde band. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.
 
Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover.  En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James standards als At Last, Sugar On The Floor en I'd Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

Het optreden begint om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.vanslag.eu