Tiende editie kickboksgala 'Only The Strongest' in sporthal Ter Apel

TER APEL - In de sporthal in Ter Apel vindt zaterdagavond 13 oktober de tiende editie plaats van het kickboksgala 'Only The Strongest' met deelnemers uit het hele land. 

Het altijd druk bezochte evenement wordt georganiseerd door de promotors Michael Knaap en Simon Berendsen van Team Knaap van Sport & Welzijn Academy Knaap in Ter Apel.

"Ter gelegenheid van het tweede lustrum wordt het programma 's middags aangevuld met Expeditie Knaap", vertelt Simon Berendsen die ‘s avonds ook in de ring staat. 

"Een bijzondere happening", vervolgt de 24-jarige inwoner van Ter Apel. "Expeditie Knaap is een groep van 34 'beginnende' kickboksers, die vanaf januari tot en met oktober hebben getraind, om vervolgens aan een kickbokswedstrijd deel te nemen op ons kickboksgala. Het leuke ervan is dat de deelnemers het tegen elkaar op gaan nemen. Ze wonen allemaal in Ter Apel en omgeving." 

"We hebben veel leden 'kickboksers' die het super leuk vinden om eenmalig een keer de ring in te gaan. Met alle toeters en bellen. Omdat je voor een kickbokswedstrijd toch minimaal twee jaar moet trainen, is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dit daadwerkelijk te realiseren. Helemaal niet voor leden boven de 30 jaar, die meestal kinderen en een baan hebben en een huishouden runnen. Om ze toch een keer deze geweldige ervaring te geven, zijn Michael en ik op het idee gekomen om te starten met Expeditie Knaap. Zo geven we de leden een doel tijdens het trainen."

"Kickbocksen is loodzwaar", weet Simon. "De expeditieleden - zowel mannen als vrouwen - staan over een aantal maanden drie keer anderhalf minuut in de ring en tussentijds krijgen ze 50 seconden rust. Leuk detail is dat de partijen al zijn ingedeeld. Daarbij is gekeken naar het niveau en naar de gewichtsklasse. Iedereen verheugt zich op de wedstrijd. En ... op de presentatie op de catwalk van de kleedkamer naar de ring. Een prachtige lichtshow, opzwepende muziek, enthousiast publiek en lovende woorden van de ringspeaker. Kippenvel!"

De afsluiting van Expeditie Knaap op zaterdag 13 oktober is 's middags van 13.00 tot 17.00 uur. Een kaartje kost 17,50 euro. Het kickboksgala 'Only The Strongest' wordt 's avonds gehouden. Een entreebiljet kost 22,50 euro. Een passe-partout voor het middag- en avondprogramma kost 35 euro.