Herfst barst los bij Buitencentrum Boomkroonpad

DROUWEN - De herfstvakantie staat weer voor de deur. Reden voor Staatsbosbeheer om voor jong en oud allerlei activiteiten bij Buitencentrum Boomkroonpad te organiseren.

Iedere zondag in oktober kunnen geïnteresseerden met de natuurgids van Staatsbosbeheer een herfstwandeling maken. Kosten: volwassenen 5,00 euro en kinderen 2,50. Data: 7, 14, 21 en 28 oktober, starttijd 12 uur.

Paddenstoelenexcursie met afsluitend bospaddenstoelensoep

Er zijn weer overal paddenstoelen te bewonderen. Een deskundige gids neemt deelnemers mee voor een rondwandeling van anderhalf tot twee uur. Hij laat ze kennis maken met allerlei soorten, maten en kleuren. De excursie wordt afgesloten met een kop Bospaddenstoelensoep met biologisch brood bij Bospaviljoen De Woudstee, indien gewenst kan er ook gekozen worden voor een pannenkoek. Graag vooraf aanmelden. Tip: neem een spiegeltje en fototoestel mee. Data: 16, 18, 23 en 25 oktober om 13.30 uur. Kosten: volwassen 9,50 euro en kinderen 7,50 euro. Mocht u enkel aan de excursie willen deelnemen dan bedragen de kosten 5 euro volwassenen en kinderen 2,50 euro.

Help de Boswachter

Wil je hulpboswachter worden? Kom dan naar Buitencentrum Boomkroonpad en help de boswachter om de heide weer open te maken. Samen zagen jullie de opkomende bomen weg en maken hiervan takkenwallen. Misschien komt hier later de ringslang wel in broeden. Voor jong en oud. Kosten 2,50 euro per persoon. Data: woensdag 17 en 24 oktober om 13.30 uur. Graag vooraf aanmelden.

Buitendag + Herfstspeurtocht

In de herfstvakantie is er op dinsdag en donderdag een Herfstspeurtocht uitgezet in de omgeving van Buitencentrum Boomkroonpad. Onderweg zijn er opdrachten die in het teken staan van de herfst. Na de speurtocht kun je een vogelhuisje timmeren. Inloop tussen 10.00 en 14.00 uur. Data: 16, 18, 23 en 25 oktober.

Oktobermaand Kindermaand

Op de zaterdagen in oktober kunnen kinderen de boom in. Ga je mee op avontuur?! Gratis toegang Boomkroonpad voor kinderen tot 12 jaar.

Informatie en aanmelden

Aanmelden: telefoon 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 in Drouwen. Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad