Pop-up-tentoonstelling aftrap kunstroute

BORGER - Tijdens het weekend van 13 en 14 oktober vindt in de gemeente Borger-Odoorn een open atelierroute plaats. Het Kunst Kollektief Borger-Odoorn (KKBO) organiseert deze kunstroute voor het negende achtereenvolgende jaar. In het gemeentehuis in Exloo is van 9 tot en met 12 oktober alvast een voorproefje te zien.

Tijdens de open atelierroute laten 22 kunstenaars uit Borger-Odoorn hun werk zien. De achtergronden van de kunstenaars zijn divers, net als hun werkvormen. Liefhebbers zijn op 13 en 14 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur welkom op 23 locaties in 12 dorpen. Een overzicht is te vinden op www.kunstkollektiefborger-odoorn.nl.

Aftrap in gemeentehuis

Tijdens een pop-up-tentoonstelling in het gemeentehuis in Exloo kunnen bezoekers alvast een indruk krijgen wat Borger-Odoorn aan kunst te bieden heeft. Wethouder Albert Trip verricht deaftrap van deze tentoonstelling 9 oktober om 14.00 uur. Hij onthult hier een werk van de veelzijdige kunstenaar Harro van Doorne. Er is muzikale begeleiding van Grietje de Haan uit Ees. De pop-up-tentoonstelling is tot en met 12 oktober te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (zie www.borger-odoorn.nl/contact).

Dichtbij genieten

Wethouder Trip zegt over de kunstroute: “Om beeldende kunst te zien, moet de liefhebber meestal wat verder weg. Nu houden onze kunstenaars ‘open huis’ waardoor we dichtbij kunnen genieten. Ik hoop dat velen zich laten inspireren, verrassen, of ontroeren.”