Modelvliegtuigen vliegen tussen de buien door

STADSKANAAL - Ondanks de vele regenbuien hebben 'toch behoorlijk wat bezoekers' zaterdag een kijkje genomen op het terrein van de modelvliegclub Stadskanaal aan de Kijlsterweg in Stadskanaal.

door  Paul Abrahams

Daar werd door leden van The Legendary Fighters een aantal shows gegeven met modelvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

"Je kunt wel zeggen dat het evenement helaas in het water is gevallen", vertelt voorzitter Frank Zwerver van de vereniging. "Het is heel bijzonder dat het team van The Legendary Fighters naar Stadskanaal komt en dan hebben we zoveel pech met het weer. Af en toe hebben een paar modelvliegtuigen tussen de buien door het luchtruim gekozen. Toen hebben de mensen wel genoten van het schouwspel. Ze vonden het prachtig. Gelukkig was het weer zondagmorgen beter en toen hebben de leden alsnog extra shows gegeven. Omdat ze er toch nog waren."

De leden van de modelvliegclub Stadskanaal hadden kosten nog moeite gespaard om de bezoekers een leuke dag te bezorgen. Zo ademde het terrein de sfeer van de jaren 40-45. Er waren tenten en jeeps uit de oorlog en zogeheten re-enactors liepen rond in uniformen uit de Tweede Wereldoorlog.