Update | Henk van Dijk uit Alteveer is veertig jaar automonteur

STADSKANAAL - Feest gisteren bij autobedrijf Misker aan de Veenstraat in Stadskanaal. Henk van Dijk is 40 jaar automonteur en die mijlpaal wordt op gepaste wijze gevierd.

door Paul Abrahams

"Ik wilde van jongs af aan al automonteur worden", verklapt de 58-jarige inwoner van Alteveer. "Niet zo vreemd hoor, want mijn vader was ook monteur en chauffeur. Ik ben als het ware met sleutelen opgegroeid."

"Na de lagere school ben ik naar de LTS in Musselkanaal gegaan", vervolgt de jubilaris. "Een logische keuze. Toen ik klaar was met de opleiding ben ik op de fiets langs alle garagebedrijven in de Kanaalstreek gereden op zoek naar werk. Bij Boxem zeiden ze: je kunt maandag beginnen en ik ben vervolgens nooit meer weggegaan. Ik heb altijd bij een Ford garage gewerkt. Bij Boxem aan de Hoofdstraat en later aan de Veenstraat. Vijf jaar geleden heeft Autobedrijf Misker de activiteiten van Ford dealer Boxem in Stadskanaal overgenomen."

In de afgelopen vier decennia heeft Henk veelvuldig 'in de schoolbanken gezeten'. Hij heeft alle denkbare certificaten in de wacht gesleept. Zoals onder (veel) meer Master, APK keurmeester, leermeester en werkplaats chef.