Tineke Rozema en Brigitte de Wijk vertrekken bij CBS De Hoeksteen in Ter Apel

TER APEL - Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben dinsdag afscheid genomen van directeur Tineke Rozema en van groepsleerkracht Brigitte de Wijk van CBS De Hoeksteen in Ter Apel.

door Paul Abrahams

De 43-jarige Tineke Rozema uit Musselkanaal werkte tot voor kort op drie verschillende locaties: directeur van CBS De Hoeksteen in Ter Apel, directeur van CBS Het Gebint in Sellingen en medewerker bestuursbureau Perspectief.

"Met pijn in mijn hart vertrek ik uit Ter Apel", vertelt Tineke die in 1998 als onderwijzeres is begonnen in Rijnsburg en ook enkele jaren directeur is geweest van CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal. "Ik richt mijn pijlen nu op twee functies. Ik blijf twee dagen in de week directeur van CBS Het Gebint in Sellingen en daarnaast ga ik drie dagen aan de slag als stafmedewerker Onderwijs van het bestuursbureau Perspectief in Stadskanaal."

Ook Brigitte de Wijk stopt met lesgeven aan CBS De Hoeksteen in het grensdorp. "Ik keer na zeven jaar terug naar het speciaal onderwijs", vertelt de 46-jarige inwoonster van Nieuw-Buinen die in 2010 is afgestudeerd aan de Pedagogische Academie.

"Ik heb met veel plezier les gegeven aan leerlingen van de groepen vijf tot en met acht, maar mijn hart ligt toch bij het speciaal onderwijs. Ik geef nu ook al les aan de Guyot school in Haren. Waar ik na de zomervakantie voor de klas sta is op dit moment nog niet bekend. Ik heb me aangemeld voor een soort van flexpool van Kentalis. Ik zie wel wat op mijn pad komt in de komende tijd."