Juf Géronne uit Stadskanaal staat 25 jaar voor de klas

STADSKANAAL - Feest op CBS Anne de Vries in de Parkwijk in Stadskanaal. Juf Géronne Klopstra staat 25 jaar voor de klas.

Die mijlpaal is samen met de leerkrachten en de leerlingen gevierd. Rondom het thema 'Ssst! De tijger slaapt' zijn allerhande activiteiten gehouden. De jubilaris werd samen met haar echtgenoot - de echtelieden waren met een versierde tandem naar school gereden - uitbundig verwelkomd.

De kinderen konden deelnemen aan verschillende workshops als tekenen en schilderen en djembé en ook werd met elkaar op het plein gegeten. Veel kinderen en leerkrachten liepen in pyjama rond.

De 59-jarige juf is afgestudeerd aan de Pedagogische Academie in Groningen. Op jonge leeftijd is ze aangesteld als juf van klas 1, 2 en 3 van De Akker in Ommelanderwijk/Zuidwending onder de rook van Veendam. Na haar verhuizing naar Stadskanaal heeft ze een tijdje gewerkt als invaller op verschillende scholen.

Nadat haar eigen kinderen 'groot genoeg waren' is ze weer teruggekeerd in het onderwijs. Ze werkt nu ruim twee decennia op CBS Anne de Vries in haar woonplaats. De laatste jaren geeft ze les aan leerlingen van groep één.