Burgemeester Jan Seton is trots op voetbalvereniging Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN - "Voor u staat een trotse burgemeester." Dat vertelt burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn tijdens de receptie van de 100-jarige voetbalvereniging Nieuw-Buinen.

door Paul Abrahams

"Voor aanvang en in de rust van de wedstrijd vorige week tussen Nieuw-Buinen en FC Groningen ben ik overladen met complimenten van de delegatie van FC Groningen. Niet alleen over de prachtige accommodatie van de voetbalvereniging, maar ook over de hartelijke gastvrije ontvangst van al die vrijwilligers die met hart en ziel in touw zijn om het jubileum in goede banen te leiden."

Tijdens de feestelijke bijeenkomst is de jubileumcommissie in het zonnetje gezet en het eerste exemplaar van het jubileumboek is aangeboden aan het erelid Henk Kip. Het boek is geschreven door Remmer Bakker uit Stadskanaal die in de wandelgangen al 'de Jan Wolkers van Nieuw-Buinen' wordt genoemd. Ruim 250 van de 500 gedrukte exemplaren zijn al aan de man gebracht.

Naast terugblikken op 100 jaar voetbal in Nieuw-Buinen wordt ook vooruit gekeken, vertelt bestuurslid Menno Klok. Zo wordt bijvoorbeeld samen met Aalbers Installatietechniek en de gemeente Borger-Odoorn gekeken naar de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op het prachtige sportcomplex aan het Zuiderdiep.

In ieder geval wordt een nieuwe vlag gehesen. David Woortman van de KNVB heeft een exemplaar meegenomen met de tekst 1918-2018 Nieuw-Buinen.

De foto's zijn gemaakt door Paul Abrahams