Gesignaleerd | Provincie Drenthe heeft de 'Hunebed Highway' N34

EES - Europa heeft er sinds maandagmiddag officieel een nieuwe historische route bij.

De Drentse provinciale weg N34, die loopt van Zuidlaren tot Coevorden, is namelijk door Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en Drents gedeputeerde Henk Brink officieel 'omgedoopt' tot Hunebed Highway'.

De verkeersader wordt een evenknie van de zogeheten 'Route Napoleon' in Frankrijk en 'Route 66' in de USA. De nieuwe naam - een idee van directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum in Borger - moet het toeristisch imago van het Hondsruggebied verder opkrikken.

"Het bekt goed en de vlag dekt de lading. Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Zie dit maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken", zegt gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. Drenthe heeft inmiddels vele tientallen borden met het logo laten maken. "Binnenkort staan ze er", garandeert Brink. er te laten groeien. “Niemand die tussen Zuidlaren en Coevorden de N34 op rijdt kan straks om de blauw-rode borden heen. Behalve aan de N34 zelf worden ze ook aan de toe-ritten geplaatst."