Eerste Rustpunt voor fietsers en wandelaars in Drenthe

DROUWENERVEEN - Fietsers en wandelaars in Drenthe kunnen vanaf nu gebruik maken van het eerste Rustpunt in Drenthe bij groepsaccommodatie 25° Noord in Drouwenerveen.

Het Rustpunt is onlangs feestelijk geopend door gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn en Gezina Noordhuis, eigenaresse van 25° Noord.

Rustpunt Drouwenerveen is de eerste in een reeks van achtentwintig, die de komende periode in Drenthe worden gerealiseerd door Stichting Rustpunt.

Gedeputeerde Henk Brink: "Wij zijn blij met dit initiatief. Rustpunten dragen bij aan het vergroten van de aantrekkelijkheid en gastvrijheid van Drenthe als fiets- en wandelprovincie. Een Rustpunt biedt fietsers en wandelaars een stukje service, zoals een toiletvoorziening en oplaadpunt voor e-bikes in gebieden waar verder weinig voorzieningen zijn. Daar is veel vraag naar onder wandelaars en fietsers. Kortom, een aanwinst voor onze provincie."

Bij een Rustpunt kunnen fietsers en wandelaars zelf een kop koffie of thee maken en gebruik maken van een toilet. Ook is er informatie te vinden over de omgeving, kunnen fietsers hun e-bike opladen en een band plakken. Rustpunten zijn te herkennen aan een bord langs de weg met het Rustpuntlogo.

Op de website www.rustpunt.nu kunnen fietsers en wandelaars alle Rustpunten in Nederland vinden via een interactieve kaart. Ook is het mogelijk om via een digitale routeplanner een eigen route samen te stellen en het programma Rustpuntzoeker te downloaden voor de smartphone. Deze Rustpuntzoeker toont Rustpunten in de buurt, geeft relevante informatie en berekent onder andere direct de fietsroute naar de gewenste locatie via het fietsknooppuntnetwerk.