Ontslagen ex-werknemer steekt Vleesfabriek Huls in brand

VLAGTWEDDE - Een ex-werknemer van Vleesfabriek Huls in Vlagtwedde stak maandagavond 11 juni uit wraak Vleesfabriek Huls in Vlagtwedde in brand. Gelukkig betrof het een rampenoefening.

Er waren niet alleen diverse brandweerkorpsen aanwezig, maar ook ambulance en politie. De oefening was in eerste instantie bedoeld voor het bhv/ehbo-team van Vleesbedrijf Huls. Het team oefende de ontruiming en daarbij moesten diverse slachtoffers worden geholpen. De meest uiteenlopende verwondingen en problemen werden hierbij geoefend.

De ehbo-ers werden daarbij beoordeeld door een kader-instructrice. Bij deze oefening werd handelen onder grote druk extra benadrukt.

De brandweer is nauw betrokken geweest bij de organisatie van de oefening. Naast de meer bekende partijen was bij deze oefening ook het crisisteam van Huls opgenomen.

Als er bij een groot bedrijf een ramp gebeurt, komen de bedrijfsleider, de directeur en nog enkele andere kaderleden bij elkaar om belangrijke zaken te regelen. Zaken als veiligstellen van productie, contact opnemen met familie van slachtoffers en andere beslissingen voor het bedrijf, worden door het crisisteam worden geregeld.