Van alles te doen in Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe in Valthermond

VALTHERMOND - Het is zaterdag 2 en zondag 3 juni goed toeven in het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe aan het Zuiderdiep 521 in Valthermond.

Dan wordt voor de zestiende keer een show gehouden in en om de in oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats uit de jaren vijftig. Het thema is deze keer 'vakbekwaamheid'.

Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen. Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen.

Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond, streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en oude foto camera’s.

Speciaal voor de show worden buiten oude McCormick tractoren opgesteld en zijn wederom draaiende machines te bezichtigen, zoals de combine van de collectie. Er is een thema- en opleidingenmarkt met diverse attracties en er wordt gesmeed in de smederij. Zanger Bert Drenthe zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

Een toegangskaartje kost vijf euro, inclusief een kopje koffie. Kinderen tot en met vijftien jaar hoeven niets te betalen.