Schijngevechten in en om Vesting Bourtange

BOURTANGE - Wordt de Vesting Bourtange dit jaar ingenomen door de Franse troepen of blijven de poorten gesloten? Beleef het mee tijdens de Slag om Bourtange op zaterdag 2 en zondag 3 juni.

Officieren, kanonniers, grenadiers, infanterie, handelaren, boeren en burgers leven en herbeleven de negentiende eeuw. Betreed de Vesting waarin de soldaten hun kampementen hebben opgebouwd en neem een kijkje in het soldatenleven van begin 1800. Geniet van de muziek en kijk rond bij de handelaren die hun waren aanbieden.

Op diverse plaatsen in en om de vesting vinden zowel op de zaterdag als op de zondag (schijn)gevechten plaats tussen de verschillende strijdkrachten. Hoor het gebulder van wapens en authentieke kanonnen uit de tijd van Napoleon. Ervaar de spanning en adrenaline van een historische veldslag.

Kom naar Bourtange en maak dit spektakel mee op beide dagen tussen 11.00 en 18.00 uur. Een toegangskaartje kost 8,50 euro, kinderen betalen 4,50 euro. Jongens en meisjes jonger dan zes jaar mogen gratis naar binnen.