Dorpsvernieuwing in Nieuw-Weerdinge

NIEUW-WEERDINGE - Twaalf nieuwe woningen van woningcorporatie Lefier aan het Achterdiep in Nieuw-Weerdinge zijn klaar. De bewoners van de eerste zes woningen hebben de sleutels op zak. Twee andere verbeterprojecten van Lefier in het dorp zijn naar verwachting ook voor 2017 uitgevoerd.

De twaalf nieuwe levensloopgeschikte woningen hebben een slaapkamer en douche op de begane grond. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers. Projectmanager Willem de Groot van Lefier: “Bijzonder is dat deze woningen zeer energiezuinig zijn gebouwd. Ze hebben vloerverwarming en zonnepanelen. Daardoor zijn de kosten voor elektriciteit en gas erg laag. De woningen zijn voor mensen van alle leeftijden.”

Energiesprong

Aan het Zetveld en Eerste Kruisdiep worden thans 24 woningen duurzaam verbeterd. Met ingrijpende isolerende maatregelen maken deze woningen een energiesprong van energielabel E/F naar een energie-index, die overeenkomt met energielabel B. Aan de P. Beugelstraat wachten zes bewoners vanwege verschillende redenen al enkele jaren op verbetering van hun woning. Ook daar start Lefier binnenkort met het duurzaam verbeteren van deze woningen.