Traditioneel tennistoernooi in Emmen trekt grote namen

Emmen - Het traditionele Dr. Van Leeuwen tennistoernooi staat weer voor de deur. Vandaag start het fameuze tennistoernooi bij tennisvereniging LTC in Emmen en dat is dan alweer de 63e keer in de rijke geschiedenis.

Door Vincent Trechsel Toernooidirecteur Harry Lassche - hij vult die functie dit jaar voor het laatst in - is meer dan tevreden over de organisatie en is blij dat ook dit jaar weer een paar Nederlandse toptennissers meedoen. Van die toptennissers is vooral Olga Kalyuzhnaya een bekende. “De afgelopen vier edities stond zij in de finale en won deze ook”, kent Lassche de feiten. “En dit jaar probeert ze voor de zesde keer het toernooi te winnen. In 2006 won ze ook al. Mooi dat zulke goede spelers meedoen aan het toernooi.”

Geslaagd

Het is niet geheel verrassend dat topspelers als Kalyuzhnaya meedoen aan het Intersport Dr. Van Leeuwen tennistoernooi, zoals het toernooi sinds dit jaar heet. Lassche en zijn team zijn er namelijk weer in geslaagd een viersterrentoernooi te organiseren. Op zichzelf al een mooie prestatie, maar ook nog eens uniek in het noorden van Nederland. “Een extra reden voor topspelers om naar Emmen te komen, is dat wij in deze periode het enige tennistoernooi zijn van de eerste categorie en de tenniscompetitie pas na Pinksteren begint”, verduidelijkt Lassche.

Streek

De 69-jarige toernooidirecteur is sowieso erg tevreden over het deelnemersveld. Jasper Smit, Tim van Terheij-den, Kevin Boelhouwer, Justin Eleveld en Jelle Sels staan in de top-20 van Nederlandse mannen en willen hoge ogen gooien tijdens het toernooi. Bij de deelnemende tennissters staan Mandy Wagemaker, de eerdergenoemde Kalyuzhnaya en Joany Pontjodikromo in de top-20 van de Nederlandse vrouwen. “Ook komen er veel tennissers uit het noorden, waardoor mensen uit de streek ook deze kant op zullen komen. Emmen is dankzij Annelou Nab vertegenwoordigd tijdens het toernooi en Max Houkes uit Sleen is ook van de partij.” De kwalificatie voor plaatsing van het hoofdtoernooi begint vandaag (dinsdag 10 mei), donderdag 12 mei start het hoofdtoernooi, waarna op tweede pinksterdag de finales worden gespeeld. Toegang tot het park is gratis.