Lefier bouwt 12 woningen in Nieuw-Weerdinge

Nieuw-Weerdinge - Aan het Achterdiep in Nieuw-Weerdinge bouwt Lefier nog twaalf nieuwe woningen. De bouw van de woningen is onderdeel van de dorpsvernieuwing van Nieuw-Weerdinge.

Verouderde woningen worden gesloopt om plaats te maken voor een kleiner aantal nieuwe woningen. Open plekken krijgen een nieuwe bestemming als groene ruimte. Lefier blijft hiermee naar eigen zeggen investeren in een goed woon- en leefklimaat in de buitendorpen rond Emmen.

Blok

In mei 2015 leverde Lefier vier vergelijkbare nieuwe woningen op aan de J. Lokkerstraat in het dorp. Onlangs is gestart met de bouw van het tweede blok van zes woningen. Op de plek waar de te slopen woningen aan het Achterdiep staan, komt nog een blok met zes woningen van hetzelfde type. Zodra deze woningen zijn gesloopt, start de bouw van dit derde blok. Naar verwachting is het tweede blok voor de zomervakantie klaar en het derde blok rond oktober 2016. De nieuwe woningen zijn zogenoemde 'nul-trede woningen', met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Daarmee zijn ze geschikt voor kleinere huishoudens van alle leeftijden. De woningen worden energiezuinig gebouwd, waardoor de kosten voor elektra en gas laag zijn.

Woningen

Vijf van de twaalf nog te bouwen woningen zijn al verhuurd aan bewoners uit gesloopte woningen in het dorp. De overige woningen worden aangeboden aan woningzoekenden die bij Lefier staan ingeschreven en via het nemen van een optie hebben aangegeven graag in aanmerking te komen voor de woningen. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen dat nog steeds doen. In de toekomst verandert de bevolking van Nieuw-Weerdinge. Om te zorgen dat Nieuw-Weerdinge nu en straks aantrekkelijk is om in te wonen, ondergaat het dorp een gedaantewisseling, laat Lefier weten. Verouderde woningen worden gesloopt om plaats te maken voor een kleiner aantal eigentijdse nieuwe woningen. De open plekken krijgen een nieuwe bestemming als groene ruimte.