Moord in het openluchttheater in Borger

Assen

'Moord in het Theater' heet het nieuwe stuk dat stichting De Groene Ruimte dit jaar voor het voetlicht brengt. Het is oorspronkelijk geschreven door Harry Smits en door regisseur Elise van der Laan bewerkt voor het Openluchttheater Borger.

'Moord in het Theater' is een misdaadkomedie waarin zowel de acteurs als uiteindelijk ook het publiek tot de verdachten behoren. Deze sublieme constructie leidt tot onverwachte ontwikkelingen, waarbij het publiek een actieve rol wordt toebedacht. Alex Damhuis, een dominante en vaak irritante man, is een enthousiast acteur bij toneelvereniging Openluchttheater Borger. Hij heeft een rol in het toneelstuk De perfecte moord, waarvan de première vanavond plaatsvindt. Zijn vrouw Inge is de regisseur van dit stuk. Alex wordt, volgens script, neergeschoten door een gemaskerde overvaller en valt stervend op de grond. Zijn tegenspeelster reageert in eerste instantie eveneens volgens script. Maar dan blijkt de moord, tot ontsteltenis van de acteurs, echter levensecht te zijn! Wie is de 'acteur' die zo gruwelijk buiten zijn rol treedt?! De wat warrige rechercheur Hein Budde en zijn assistente Vera hebben de handen vol aan het onderzoek. Het feit dat alle aanwezigen, inclusief het publiek, verdacht zijn en het dus kunnen hebben gedaan, maakt de zaak er niet eenvoudiger op. Geheime verhoudingen, jaloerse echtgenoten, boekhoudkundige malversaties en een veelvoud van roddels en verdachtmakingen leiden aan het eind van de voorstelling tot een onverwachte ontknoping. Een verrassende thriller waarin spanning en humor met elkaar zijn verweven. 'Moord in het theater' wordt uitgevoerd op woensdag 26 augustus, vrijdag 28 augustus, zaterdag 29 augustus, woensdag 2 september en vrijdag 4 september. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Een toegangskaartje kost acht euro.

Auteur

Paul Abrahams