Demontabele tribune in molen De Hazewind in Gieten

Assen

Bezoekers van de voorstellingen van het Molentheater - een onderdeel van Theatergroep Helmers - kunnen in september plaats nemen op een splinternieuwe tribune.

door Paul Abrahams

Drie vrijwilligers van het Molentheater - Andries van der Meer, Piet Doorduin en Frans Veldhuizen - zijn druk bezig met het bouwen van een demontabele tribune die plaats biedt aan vijftig personen. Binnenkort worden de zeven onderdelen geplaatst in molen De Hazewind. De verouderde houten tribune is inmiddels al gesloopt en de materialen zijn afgevoerd. De nieuwe tribune - inclusief de bestrating in het beeldbepalende monument - kost een slordige 6000 euro. De gemeente Aa en Hunze en het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe hebben een financiële bijdrage geschonken van 1600 euro en de Rabobank heeft 1660 euro op tafel gelegd. De theatergroep Helmers en De Hazewind hebben eveneens een duit in het zakje gedaan. De tribune wordt niet alleen gebruikt voor de jaarlijkse voorstellingen van het Molentheater, maar ook voor bijvoorbeeld lezingen en presentaties in De Hazewind. Krakende mannen Het Molentheater brengt in september onder regie van Yolly van Kan acht keer de hilarische voorstelling 'Krakende mannen' voor het voetlicht. Voor de pauze wordt buiten de molen gespeeld, de ontknoping vindt plaats in de molen. Het spits wordt afgebeten op zaterdag 10 september om 19.00 uur met een gratis toegankelijke openbare generale repetitie. De overige uitvoeringen zijn zondag 11 september om 11.00 uur, om 14.30 uur en om 19.00 uur, vrijdag 16 september om 19.00 uur, zaterdag 17 september om 19.00 uur en zondag 18 september om 11.00 uur en om 14.30 uur. Een toegangskaartje kost zes euro. De voorverkoop gaat begin augustus van start. Tickets zijn dan verkrijgbaar bij Primera Klingenberg in Gieten.    

Auteur

Paul Abrahams