Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gaat van start

Assen

Het 35e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gaat 19 december van start in sporthal De Goorns in Gieten. Net als de afgelopen edities zullen 30 teams strijden om de toernooiwinst. Het toernooi omvat liefst tien speeldagen, waarmee het een van de grootste kerstzaalvoetbaltoernooien in Noord-Nederland is.

Een van de nieuw deelnemende teams is tweedeklasser Roden, getraind door ex-zaalvoetbalinternational Harry Zwiers. Het speelt in poule B onder meer tegen de runner-up van vorig jaar, ZNC uit Zuidbroek/Noordbroek. Daarnaast is GKC uit Gasselte terug van weggeweest. Gieten 1 heeft het niet getroffen met de loting. De mannen van trainer Jouke-Jan Meertens spelen op zaterdag 24 december onder meer tegen titelhouder WVV uit Winschoten. De eerste ronde bestaat uit zes poules van vijf deelnemers. Van iedere poule plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finales, samen met de drie beste nummers 3. De teams zullen vanaf het begin dus alles moeten geven om bij de beste twee van hun poule te zitten. Op 19 december trappen de deelnemers van poule A af. De favorieten in deze poule om naar de halve finales te gaan zijn het Asser LTC en SC Emmeloord. Andere deelnemers aan deze poule zijn Bellingwolde, Buinen en Bareveld. Een dag later wordt poule B gespeeld, waarin zoals aangegeven Roden en ZNC aantreden. VVK (Groningen), VKW (Westerbork) en Schoonebeek completeren het deelnemersveld. In poule C, die op woensdag 21 december wordt gespeeld, zal het voor GKC lastig worden om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Muntendam (vorig jaar voor het eerst in vele jaren niet de finaleavond gehaald) en tweedeklasser Peize zijn namelijk twee zware opponenten. Ook BSVV (Bovensmilde) en Tynaarlo spelen in deze poule. Hoogezand, een van de finalisten van vorig jaar, is de favoriet in poule D, die op 22 december wordt gespeeld. De tegenstanders op die avond zijn SVZ (Zeijen), Oldambtster Boys (Nieuw-Scheemda), Veendam 1894 (za.) en Smilde ‘94. Poule E, op vrijdag 23 december, belooft drukbezocht te worden. Niet alleen komt dan de plaatselijke favoriet Gieten 2 in actie, ook de teams van Eext en Annen zullen dan aantreden. De Anner Oelen behaalden vorig toernooi een fraaie vierde plaats. De andere deelnemers van deze avond zijn het sterke VAKO (Vries) en CEC (Emmer-Compascuum). De uitsmijter van de eerste ronde van het toernooi vindt op kerstavond 24 december plaats, wanneer Gieten 1 het in poule F opneemt tegentitelhouder en –favoriet WVV. Wildervank, Gasselternijveen en DIO Groningen maken ook deel uit van deze poule. De halve finales staan op dinsdag 27 tot en met donderdag 29 december op het programma, terwijl de finale wordt gespeeld op zaterdag 7 januari. Elke speeldag wordt in sporthal De Goorns afgetrapt om 19.00 uur. Voor het volledige speelschema zie www.vvgieten.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama