Monstertoertocht Valthe-Groningen-Valthe

Valthe

De deelnemers maken zich opnieuw op voor de zevende monstertoertocht Valthe-Groningen-Valthe. Dit jaar is het zover op zondag 21 augustus. De afstanden zijn 60, 90 of 150 kilometer.

Ook is er een route voor e-bikers en ook wandelaars kunnen een tocht maken vanuit Valthe. Door een samenwerking met toerclub Het Trapstel uit Groningen kunnen deelnemende fietsers ook starten in Groningen. Meer informatie over onder meer de afstanden en de routes staat op www.valthegroningenvalthe.nl. Stichting Goede Doelen Valthe probeert elk jaar om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen, waarbij KWF Kankerbestrijding als vast goed doel altijd een deel krijgt en de rest van de opbrengst naar een aantal regionale goede doelen gaat. Dit jaar zijn dat het Kees Dekkinga Fonds en Stichting Urgente Noden (SUN). Daarnaast reikt Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards altijd een aantal cheques van 500 euro uit.

Het Huis van Heden

Zo is er recent een cheque van 500 euro geschonken aan Hospice Het Huis van Heden in Emmen. Het hospice gaat de 500 euro besteden aan een zogeheten verhalenbank. In het kader van het tienjarig bestaan wordt een mozaïekbank gemaakt, samen met nabestaanden van mensen die de laatste periode van hun leven in het Hospice doorbrachten. Zo’n veertig persoonlijke afbeeldingen worden met elkaar verbonden en elke afbeelding vertelt een eigen verhaal.

Auteur

Redactie